Τι να κανετε

Στη Δημητσάνα

Dimitsana

Τι να κάνετε ; Επισκεψη στην Δημητσάνα … ένα παραδοσιακό χωριό πολύ κοντά μας και έτοιμο να σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική του, τα ωραία και ρομαντικά σοκάκια για να περπατήσετε, τα παλιά ανακαινισμένα σπίτια που μετατρέπονται τώρα σε καφετέριες, μπιστρό, παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια με υψηλή βαθμολογία για να απολαύσετε το γεύμα σας.

Lousios River

Να είστε περιπετειώδεις! Επισκεφθείτε τον ποταμό Λούσιο. Ο Λούσιος έχει μήκος 23 περίπου χιλιόμετρα. Οι μύθοι και οι παραδόσεις μας λένε ότι το όνομά του προέρχεται από τα νερά που οι 3 Νύμφες (Νέδα, Αγνό και Θησόα) χρησιμοποίησαν για να κάνουν μπάνιο το νεογέννητο Δία. Οι πηγές της ξεκινούν από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κοντά στο μικρό χωριό Καλονέρι και την αρχαία Θησόα. Εκεί μπορούμε να σας κανονίσουμε, όταν είναι δυνατόν, μια ημέρα καγιάκ / πεζοπορία.

Menalon Trail

Στη Δημητσάνα, μπορείτε να αποδράσετε και να ξεφύγετε στη φύση, πεζοπορώντας τα τμήματα του Menalon Trail. Το τμήμα 1 που είναι από τη Στεμνίτσα πρός τη Δημητσάνα, το οποίο είναι επίσης δυνατό να γίνει και αντίστροφα, από τη Δημητσάνα πρός τη Στεμνίτσα και από εκεί να πάρετε ένα από τα πολλά διαθέσιμα ταξί και να επιστρέψετε στο “Καστράκι”. Το άλλο είναι το τμήμα 2 που ξεκινάει από τη Δημητσάνα και πηγαίνει στο χωριό Ζυγοβίστι και μπορεί να γίνει και αυτό αντίστροφα, όπως όλα τα τμήματα του Menalon Trail, αφού έχει σηματοδοτοτηθεί και πιστοποιηθεί πρόσφατα για τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας του. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ www.menalontrail.eu.

The Open-Air Water Power Museum, in Dimitsana

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, υπογραμμίζει τη σημασία της ύδρευσης στην παραδοσιακή κοινωνία. Εστιάζοντας στις κύριες προ-βιομηχανικές τεχνικές που εκμεταλλεύονται το νερό για να παράγουν μια ποικιλία αγαθών, οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ιστορία και την καθημερινή ζωή της τοπικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια των αιώνων. Αξίζει μια επίσκεψη, ειδικά με τους νέους ήρωες της ζωής σας. Για περισσότερα εδώ.

The Monasteries of Philosofou and Prodromou in Dimitsana

Τα Μοναστήρια του Φιλοσόφου και του Προδρόμου στη Δημητσάνα. 2 μέρη που είναι συνδεδεμένα πλήρως με την ιστορία και την ομορφιά του χωριού. Πρέπει να τα επισκεφτείτε ενώ βρίσκεστε εδώ, παρόλο που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη για οικογένειες με παιδιά. Όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και για την αρχιτεκτονική και την αντοχή τους στα χρόνια που πέρασαν.

Library of Dimitsana

Η Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας. Ένα από τα μεγαλύτερα “πρέπει να κάνετε” ενώ βρίσκεστε εδώ. Πραγματικά σπάνια χειρόγραφα και αντικείμενα από μια άλλη εποχή της περιοχής και φυσικά σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια.

Στη Βυτίνα

Vytina

Απολαύστε τον καφέ σας, ένα φρέσκο ​​παραδοσιακό γλυκό (π.χ. γαλακτομπούρεκο) ή ένα ωραίο γεύμα, με φανταστική θέα, σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται στη Βυτίνα. Ένα γραφικό χωριό, πολύ κοντά στο “Καστράκι” μας, μπορεί να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές και αναμνήσεις μετά την επίσκεψή σας εκεί. Συνήθως είναι συνωστισμένο, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το προτείνουμε για λίγες ώρες επίσκεψης και μια βόλτα για να αγοράσει κάποιος τις μοναδικές τοπικές λιχουδιές, όπως μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, γλυκά και αναμνηστικά από ξύλο.

Menalon Trail

Περπατήστε το Menalon Trail, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι της E.R.A. (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων) στην Ελλάδα. Υπάρχουν 2 τμήματα που φτάνουν ή ξεκινούν από / προς τη Βυτίνα. Το τμήμα 4, Ελάτη – Βυτίνα, είναι περίπου 2:30 ώρες και 8,5 χιλιόμετρα, μέτρια δυσκολία. Το άλλο είναι το τμήμα 5, Βυτίνα – Νυμφασία, το οποίο είναι περίπου 2 ώρες και 5,6 χλμ., Μέτρια δυσκολία επίσης. Από εκεί μπορείτε να πάρετε ταξί και να επιστρέψετε σε εμάςψκαι να χαλαρώσετε πριν την επόμενη διαφυγή σας στη φύση.

Holy Church of Kernitsis

Στη Νυμφασία, κοντά στη Βυτίνα και σε μας, θα βρείτε την Ιερά Μονή Κερνίτσης. Από 7 αιώνες πριν, αυτό το κτίριο βρίσκεται εκεί, επιβλέποντας τη φύση, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και πραγματικά αξίζει να την επισκεφθείτε.

Road of Love in Vytina

Ρομαντισμός και Αγάπη στη Βυτίνα και τόσο κοντά μας. Ο Δρόμος της Αγάπης. Ένας πραγματικά μοναδικός δρόμος, γεμάτος δέντρα και χρώματα της αρκαδικής φύσης, έτοιμα να σας προσφέρουν το ιδανικό μέρος για μια βόλτα, μια ρομαντική στιγμή με τον/την αγαπημένο/η σας ή ακόμα και ένα ωραίο μέρος για τους “κυνηγούς του instagram”.

Forest in Vytina

Επισκεφθείτε το μικρό Άλσος της Βυτίνας, κοντά στο Δρόμο της Αγάπης. Ένα πολύ ωραίο μέρος για να κάνετε μικρές πεζοπορικές διαδρομές, αθλήματα και όλα τους να  περιβάλλονται από τεράστια δέντρα.

Horse Riding

Στην Ελάτη, ένα μικρό χωριό κοντά στη Βυτίνα, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας μια ωραία βόλτα με άλογα στη φύση της Αρκαδίας και να πάρετε μια αξέχαστη μνήμη ζωής μαζί σας στο σπίτι ή τη χώρα σας. Ρωτήστε τη ρεσεψιόν για περισσότερες λεπτομέρειες και για να σας το κανονίσουμε.

Mainalon Ski Center

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, το οποίο είναι πολύ κοντά στη Βυτίνα και τα γύρω χωριά και να νιώσετε την αναζωογονητική ατμόσφαιρα των λευκών βουνών μας, να κάνετε σκι εκεί γύρω και να πάρετε μια ζεστή σοκολάτα ή καφέ στο σαλέ – καφέ εκεί.

Agios Tryfonas

Η εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα είναι επίσης ένα ωραίο μέρος για να επισκεφτείτε. Η αρχιτεκτονική και η ιστορία της είναι άξιο θαυμασμού από κοντά. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας και χτίστηκε το 1846!

Culture Museum of Vytina

Στην πλατεία της Βυτίνας μπορείτε να βρείτε το Λαογραφικό Μουσείο της Βυτίνας, όπου υπάρχουν πολλά εκθέματα από μία άλλη εποχή της Βυτίνας, έτσι ώστε οι παλιοί να θυμούνται την προέλευσή τους και τους νέους να ξανασκεφτούν το μέλλον τους!

Στα Λαγκάδια

Lagadia

Τα Λαγκάδια είναι το χωριό των λιθοτεχνών. Ένα πραγματικά μοναδικό χωριό για επίσκεψη. Πέτρινα σπίτια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Περπατήστε και θαυμάστε τα με κάθε τρόπο.

Valtesiniko

Τα Λαγκάδια είναι το τελευταίο χωριό του Menalon Trail. Το τμήμα που φθάνει εκεί είναι το 8ο και ξεκινάει από το Βαλτεσινίκο. Πρόκειται για ένα μονοπάτι 13,9 km και χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να το κάνει κάποιος. Είναι μέτριας δυσκολίας και μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Η επιλογή είναι δική σας, όπως και οι αναμνήσεις μετά.

Ladonas River

Λάδωνας. Μια πραγματικά εναλλακτική τοποθεσία στην Αρκαδία, γεμάτη ομορφιά και φυσικά σημεία για να ανακαλύψετε. Η περιοχή είναι σχεδόν πάντα με κόσμο που κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, κανό ή καγιάκ ή δραπετεύουν εκεί με “γουρούνες” και 4×4.